vrijdag 27 januari 2017

11 worden in St Lucia

21 januari wordt een frustrerende dag. Vooral voor Vincent. Toen we eerder die week de ankermotor nakeken, bleek die helemaal gecorrodeerd. Geen wonder dat het ophalen ervan hemeltergend traag ging. Als bij toeval vonden we een nieuwe in Le Marin. Een nieuwe motor betekent helaas ook dat die geinstalleerd moet worden. Het wordt een dag zweten en zwoegen in de benauwde ruimte van de ankerbak vooraan.Intussen moet er ook nog een nieuw karretje op het grootzeil gezet worden, maar om 00.30u zijn we rond. Het anker vliegt omhoog en we kunnen weer zeilen zonder reef! Hoeraaa! De dag nadien gaan we nog uitklaren, takelen we het Beest omhoog en zetten koers richting St Lucia. Bij valavond varen we Marigot Bay binnen en we worden opgewacht door de Itchies. Er breken heerlijke dagen aan. Na bootschool lopen de kinderen tussen de boten heen en weer, gaan we zwemmen in het zalige zwembad dat bij de marina hoort en wordt er samen gekookt. Op woensdag is het de verjaardag van Simon en daarvoor zijn we eigenlijk in St Lucia. De bemanningen van Itchy foot, Bonaire en Anses van de Celtic Spirit vieren met ons mee en het wordt een dag om nooit meer te vergeten. 



De twee mannen op de achtergrond houden ons de hele dag gezelschap...








en een filmpje:







4 opmerkingen:

  1. Dit lezen is een beetje op je verjaardagsfeestje zijn, Simon! Jammer dat het zooooooo ver is. Toch heb ik ervan genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superleuk!! Zo zijn we er ook een beetje bij. Zaaaaalig! De zon, het strand, de zee..... We klinken er een kopje warme thee op vanuit ons bibberlandje. Dikke verjaardagszoenen Simon!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie verslagen zijn zaaaaalig, de foto's nog zaaaaaaliger ..... zeker hier in t koude/natte/donkere Blegie doet het heeeeeel erg uitkijken naar de zomer of naar onze volgende reis ;-) Gelukkige verjaardag aan Simon en Vinnie van ons, dikke kussen en KEEP ON GOING folks! Wij zijn fans! (en houden jullie huis in t oog ;-)) XX

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gelukkige verjaardag Simon!!!
    Vele groetjes van je fans uit het koude Belgiƫ.
    Stef en Bas ;-)

    Geniet er nog van. We vinden het super leuk om jullie avonturen te volgen.
    Kristien & Amaury

    BeantwoordenVerwijderen