maandag 6 maart 2017

Partir, cést mourir un peu.

De maand die volgt is druk. We picknicken, feesten, bbq-en en aperitieven dat het een lieve lust is.
In Antigua gaan we met High Five, Good Times en Richard Parker naar de befaamde BBQ op Shirley Heights. Vooral het uitzicht daar is fenomenaal. We zijn net te laat voor de zonsondergang. Het is er druk, lawaaierig en chaotisch, maar we slagen erin om een rustig tafeltje te bemachtigen. De liveband is super, maar de kinderen worden moe en we nemen een taxi terug naar onze ankerplek. De dag nadien verlaten we English Harbour met Emerald Bay, Blue Zulu, Sandy Cheeks en Itchy Foot en zeilen naar NonSuchbay. Als later High Five en Dana De Mer ook nog toekomen is de vloot compleet. Zodra de boot-school-vlaggen naar beneden gaan, verandert de baai in een waterparadijs. Guy van Emerald Bay leert de kinderen waterskiën, bij Dana de Mer springen ze vanop het hoogste platvorm van hun catamaran, Pat van Blue Zulu laat ze slingeren van de spinakerboom en Vincent neemt de vroege vogels mee op visexpedities. 's Avonds zijn er bbq's en potlucks op het strand, of worden (in de late namiddag) de flessen rum boven gehaald bij iemand aan boord. Er is zelfs een verjaardagsfeestje met pannenkoeken.

Als we het gezien hebben in Antigua verhuist de hele bende naar Barbuda. Helderblauw water, desolaat, hagelwitte stranden. Betoverend. Op een avond eten we kreeft die Bonaire van een visser kon kopen. Vincent offert zich op om de zeven levende kreeften in twee te snijden. Onze keuken was een slagveld ;-).

Toch komt er een einde aan al dat plezier. Op Itchy Foot en High Five na, keert iedereen al terug naar het Zuiden. De kans is klein dat we de anderen nog zullen zien tijdens onze trip want wij zijn de enige boot die terugkeert naar Europa en dus naar het Noorden vaart. De anderen hebben allemaal hun leven voor onbepaalde tijd in hun thuisland opgegeven. We gaan ze missen, deze bijzondere groep mensen. Het was een heerlijke tijd. Gelukkig blijft Itchy Foot nog even bij ons. Dat afscheid wordt een zware dobber. Maar dat is voor later. Eerst nog een laatste dag genieten in Barbuda en dan op zoek naar aapjes in Nevis en het regenwoud in St Kitts. 

Onderweg naar Shirley heights voor de gerenomeerde bbq
Uitzicht op Shirley heights

Eliseke en Stella

Slingeren op Blue ZuluWie wil pannenkoeken??


Mijn bootvriendinnetjes: Emily, Anna & Mia Marshmellows

Feestje op Blue Zulu
Tom van Bonaire leerde Simon zeilen 
Sta Vast @ Barbuda
Afscheidsfeestje aan boord van de Sta Vast
Terwijl de grote mensen in de kuip zitten, kijken de kinderen film.


Thank you lovely people, it has been great meeting all of you. Fair winds and following seas. We 'll see each other in the other place ;-). Love, Sta Vast crewGeen opmerkingen:

Een reactie posten