woensdag 10 augustus 2016

Nieuwpoort-Cherbourg

De laatste twee weken zijn een beetje in een waas aan ons voorbij gegaan. Dagen lopen door elkaar, we hebben geen idee meer welke datum het is. We waren gehaast. Gehaast om de beruchte Golf van Biskaje te trotseren. Hoe later in augustus, hoe meer kans dat het er spookt, zeggen ervaren zeilers. Samen met Bea zeilen we in vijf dagen naar Cherbourg. Via Boulogne en Dieppe. De wind is maar zozo. Soms kunnen we zalig zeilen, maar af en toe moeten we er op motor pal tegenin beuken. De Sta Vast toonde zich erg zeewaardig, al liet de techniek ons regelmatig in de steek. De generator begaf het alweer (bleek een schandalige fout van de technieker die de revisie had gedaan in Blankenberge), en ook de autopilot had kuren. 

Boulogne: de haven is niet echt charmant te noemen, maar het stadje heeft wel iets... Lekker weertje ook ;-)

De plaatstelijke kermis...


Elke tocht wordt goed voorbereid, wat zal de wind doen, hoe zit de stroming? Toch schatten we het soms fout in. In Boulogne denken we dat de wind net goed genoeg zal zitten om ons naar Cherbourg te brengen. Tegen het advies in van de ervaren schipper van de boot naast ons vertrekken we voor een 20u durende tocht die ons uiteindelijk slechts tot in Dieppe brengt.Koken als de boot helemaal scheef hangt, het blijft een uitdaging!
De stoeltjes op het achterdek, een favoriete plek tijdens het varen...Zonsondergang voor de eerste nachttocht.10 augustus: aankomst in Cherbourg en tijd voor een wasje!
Alweer een afscheid: dankjewel tante Beke om ons te vergezellen op de eerste dagen van onze tocht. Het was superfijn met jou aan boord!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten